Om oss

Det började väl en gång i mitten på sjuttiotalet när jag första gången satte mig i sadeln på en Quarterhäst. Den var tränad för Barrel Race och tillhörde dottern till ägaren av farmen i South Dakota.

Ägaren till farmen var även delägare i en Ranch, så det blev även lite kofösande ute på Syd Dakotas slätter.

Nu var jag fast och naturligtvis behövdes ett par Cowboyboots. Dessa inhandlades i Sheridan, Wyoming och sedan dess har jag gått i cowboyboots större delen av mitt liv och har slitit ut rätt många par som dessutom används i mycket skiftande miljöer och sammanhang.

På den tiden fanns det inte speciellt mycket westernridning i Europa och jag fick finna mig i att fortsätta med ”vanlig” ridning på ”vanliga” hästar ett tag. Men, i slutet av 80-talet var det så dags att först konvertera mitt halvblod och sedan inhandla den första Quarterhästen. Då en åring, nu en lady på stolta 29 år och fortfarande med oss.

Det var glest mellan westernbutikerna på den tiden och det ledde till att vi (jag och min fru) grundade Milsta QH HB och påbörjade importen av westernutrustning. Detta var 1990.

Mycket har förändrats sedan dess. Westernridning har ökat markant i Europa och vi blev mer av en ren grossistfirma som hanterar importen av ett antal noga utvalda tillverkare i USA. Naturligtvis ökade även produktutbudet och det ledde till att man ju fick lära sig mer också och fått förmånen att besöka tillverkarna och se produktionen av produkterna.

Men, vid sidan av arbetet med importen, så består vardagen faktiskt mest av olika gårdssysslor. Gården är inte stor, men hästar, vallar, skog och byggnader skall trots allt skötas. Och emellanåt vill man ju också rida lite!

Välkomna!

Pär & Marianne Karlberg

På gården har vi även en gårdsbutik med de produkter vi importerar. Se mer under separat rubrik.

För att hitta till oss klicka här.

IMG_0613